RUD Utrecht

Ervaringsonderzoek voor de RUD Utrecht

De RUD Utrecht is de regionale uitvoeringsorganisatie die de milieutaken voor twaalf gemeenten en de provincie in Utrecht uitvoert. De opdrachtgevers van de RUD zijn de provincie Utrecht en twaalf gemeenten, waaronder Utrecht en Amersfoort. De RUD Utrecht heeft de ambitie om haar dienstverlening continu te verbeteren. Om te behouden wat er goed gaat en te werken aan wat er beter kan, vroeg de organisatie onderzoeksbureau Enneüs om een ervaringsonderzoek voor de RUD Utrecht op te zetten en uit te voeren. Doel van het onderzoek was om inzicht te krijgen in de ervaringen van de opdrachtgevers, teneinde concrete handvatten te vinden voor de optimalisatie van de kwaliteit van de dienstverlening.

Uitvoering van het ervaringsonderzoek voor de RUD Utrecht

Ten behoeve van de dataverzameling benaderden we vertegenwoordigers/afgevaardigden van organisaties waarvoor de RUD Utrecht milieutaken uitvoert (provincie Utrecht en de gemeenten Amersfoort, Baarn, Bunschoten, Eemnes, Houten, Leusden, Lopik, Nieuwegein, Soest, Utrecht en Woudenberg). We hebben hen allereerst verzocht een online vragenlijst in te vullen, waarna we aanvullend verdiepende interviews deden om de gegeven antwoorden nog beter te kunnen duiden/interpreteren. Op die manier ontstond een duidelijk en volledig beeld van aspecten die de RUD Utrecht goed doet en moet behouden, maar ook waarop de organisatie nog kan verbeteren. De projectleider vanuit Enneüs heeft de resultaten besproken met de directeur en het management, waarna ook nog een presentatie is gegeven in het gezamenlijke ambtelijk overleg van de provincie en de deelnemende gemeenten. De RUD Utrecht heeft de ambitie uitgesproken het onderzoek periodiek te herhalen, zodat wordt vormgegeven aan een continue verbetercyclus en trends en ontwikkelingen in de tevredenheid inzichtelijk worden.

De RUD Utrecht heeft de samenwerking als erg plezierig ervaren. De onderzoeksopzet sloot goed aan op de organisatie en onze deelnemers. Hierdoor heeft het onderzoek ons waardevolle informatie opgeleverd waarmee we nu aan de slag kunnen.

Michael van Bockel, Manager Bedrijfsvoering RUD Utrecht

Kunnen wij u van dienst zijn?

Wilt u meer weten over ervaringsonderzoek en onze aanpak of wilt u direct een offerte aanvragen? Neem gerust contact op met onze collega Robbert Klein Koerkamp en laat u overtuigen van onze meerwaarde.

U kunt ons ook bereiken via ons contactformulier of u kunt ons bellen op 050 – 711 52 55 (kantoor Groningen) of 030 – 20 74 268 (kantoor Utrecht).

Voorbeeldcases

Hieronder vindt u nog meer voorbeeldprojecten.

Zijn onze onderzoeksoplossingen iets voor u?

Sluiten