Gemeente Oldambt

Draagvlakonderzoek zonneweide

De gemeente Oldambt heeft ons gevraagd een draagvlakonderzoek uit te voeren naar de mogelijke realisatie van Zonneweide Finsterwolde. De resultaten van dit onderzoek worden meegenomen bij het door de raad te nemen besluit over de realisatie van Zonneweide Finsterwolde.

Aanpak draagvlakonderzoek zonneweide Oldambt

Het ging in dit onderzoek niet alleen om een getal of percentage over het aanwezige draagvlak, maar juist ook om meer inzichten in aspecten die het draagvlak zouden verklaren en/of beïnvloeden. Hierbij ging het om inzichten in hoe omwonenden van het zoekgebied aankeken tegen thema’s als:

  • Voor of tegen het zonnepark
  • De inhoud van de plannen
  • Betrokkenheid bij de plannen
  • Informatievoorziening

Het onderzoek richtte zich op inwoners van het dorp Finsterwolde waarbij een onderscheid is gemaakt tussen direct (binnen bepaalde straal rondom zonnepark) en indirect omwonenden (binnen bepaalde straal buiten woongebied van direct omwonenden). Aan de hand van keukentafelgesprekken en schriftelijke en online enquêtes is het onderzoek uitgevoerd.

Kunnen wij u van dienst zijn?

Wilt u meer weten over draagvlakonderzoek onze aanpak of wilt u direct een offerte aanvragen? Neem gerust contact op met onze collega Martin Bloem en laat u overtuigen van onze meerwaarde.

U kunt ons ook bereiken via ons contactformulier of u kunt ons bellen op 050 – 711 52 55.

Voorbeeldcases

Hieronder vindt u nog meer voorbeeldprojecten.

Zijn onze onderzoeksoplossingen iets voor u?

Sluiten