Solarfields

Draagvlakonderzoek zonneparken

Solarfields heeft marktonderzoeksbureau Enneüs gevraagd om in opdracht van de gemeente Oldambt een ‘draagvlakonderzoek zonneparken’ uit te voeren voor de mogelijke realisatie van zonnepark Eekerpolder. Het doel van het onderzoek was om in kaart te brengen in welke mate er onder omwonenden draagvlak is voor de realisatie van het zonnepark Eekerpolder en welke sentimenten en beelden er onder omwonenden zijn tegenover de mogelijke komst van het zonnepark.

Achtergrond draagvlakonderzoek zonnepark Eekerpolder

Solarfields creëert draagvlak door middel van participatie en werkt hiervoor samen met Coöperatie Eekerpolder, een lokale energiecoöperatie speciaal opgericht voor de ontwikkeling en exploitatie van zonnepark Eekerpolder. Samen zorgen Solarfields en Coöperatie Eekerpolder ervoor dat bewoners en lokale belanghebbenden kunnen participeren in het zonnepark zodat er lokaal eigenaarschap kan ontstaan en de omgeving meeprofiteert van het zonnepark. Dit wordt gedaan door middel van goede communicatie, procesparticipatie en financiële participatie.

Opzet draagvlakonderzoek zonneparken

Het doel van het onderzoek was om in kaart te brengen in welke mate er onder omwonenden draagvlak is voor de realisatie van het zonnepark Eekerpolder en welke sentimenten en beelden er onder omwonenden zijn ten aanzien van de mogelijke komst van het zonnepark.

De doelgroep van dit onderzoek bestond uit alle huishoudens uit Scheemda, Westerlee en Heiligerlee. Al deze inwoners zijn uitgenodigd om deel te nemen aan het onderzoek. Zij hebben een uitnodigingsbrief, vragenlijst en antwoordenvelop ontvangen. Deelnemers konden de vragenlijst zowel schriftelijk als digitaal via een link of een persoonlijke QR-code uit de brief invullen. Deelnemers hebben drie weken de tijd gehad om te reageren.

De resultaten van het onderzoek hebben wij beschreven in een gedegen rapport waarin wij nader zijn ingegaan op de aanpak, resultaten en de representativiteit, betrouwbaarheid en validiteit van het onderzoek. De resultaten zijn aan Solarfields teruggekoppeld en met hen besproken.

Kunnen wij u van dienst zijn?

Wilt u meer weten over een draagvlakonderzoek zonnepark (of zonneweides) onze aanpak of wilt u direct een offerte aanvragen? Neem gerust contact op met onze collega Martin Bloem en laat u overtuigen van onze meerwaarde.

U kunt ons ook bereiken via ons contactformulier of u kunt ons bellen op 050 – 711 52 55.

Voorbeeldcases

Hieronder vindt u nog meer voorbeeldprojecten.

Zijn onze onderzoeksoplossingen iets voor u?

Sluiten