Gemeente Rotterdam

Draagvlakonderzoek psychiatrisch centrum

Werkvelden
Oplossingen

Wij hebben voor de gemeente Rotterdam een draagvlakonderzoek uitgevoerd naar de realisatie van een psychiatrisch centrum. De gemeente wilde graag op inzicht in de mening van huishoudens in de nabije omgeving van het centrum.

Aanpak draagvlakonderzoek psychiatrisch centrum

Enneüs heeft voor de gemeente Rotterdam, gebiedscommissie Prins Alexander, naar onze volle tevredenheid een draagvlakonderzoek uitgevoerd. Wij kregen goed inhoudelijk advies, er werd snel gereageerd op onze vragen en wij zijn blij met de wijze waarop de resultaten werden opgeleverd.

Colette Evers, Office manager gemeente Rotterdam

Het onderzoek is uitgezet onder 5.200 huishoudens. Uiteindelijk hebben meer dan 1.100 huishoudens de vragenlijst ingevuld. Gezien het korte tijdsbestek van de dataverzameling (ca. 2 weken) is dit een redelijk goede respons. Voor de dataverzameling hebben wij gebruik gemaakt van de zogenaamde ‘mixed mode’ methode van dataverzameling. Dat betekent dat de huishoudens de vragenlijst schriftelijk en online in konden vullen. De inwoners ontvingen in dat geval een uitnodigingsbrief, de schriftelijke vragenlijst en een antwoordenvelop van Enneüs (waarmee de schriftelijke vragenlijsten gratis retour gestuurd konden worden). In de brief hebben wij een link opgenomen naar de online vragenlijst. Men kon hierdoor de vragenlijst ook online invullen.

De resultaten zijn in een overzichtelijk rapport opgeleverd en gepresenteerd aan de gemeente.

Voorbeelden draagvlakonderzoek

Wij hebben de afgelopen jaren diverse draagvlakonderzoeken uitgevoerd. Zo zijn wij bedreven in draagvlakonderzoek ten behoeve van bijvoorbeeld:

  • de realisatie van parkeergarages
  • de realisatie van vergunningenbeleid
  • de realisatie van (grote) bouwprojecten
  • de realisatie van zonneparken, zie ook voorbeeldcase draagvlakonderzoek zonneparken
  • de (mogelijke) realisatie van windparken.

Wij hebben aangetoond voor ieder onderzoeksvraagstuk een passende oplossing te kunnen vinden. Ons team aan specialisten kan u hierbij voorzien van het juiste advies en de mogelijkheden van onderzoek.

Kunnen wij u van dienst zijn?

Wilt u meer weten over draagvlakonderzoek onze aanpak of wilt u direct een offerte aanvragen? Neem gerust contact op met onze collega Martin Bloem en laat u overtuigen van onze meerwaarde.

U kunt ons ook bereiken via ons contactformulier of u kunt ons bellen op 050 – 711 52 55.

Voorbeeldcases

Hieronder vindt u nog meer voorbeeldprojecten.

Zijn onze onderzoeksoplossingen iets voor u?

Sluiten