Gemeente Amsterdam

Draagvlakonderzoek parkeergarage Amsterdam Oud-Zuid

Werkvelden
Oplossingen

Wij hebben voor de gemeente Amsterdam een draagvlakonderzoek uitgevoerd naar de komst van een parkeergarage ‘De Boerenweteringgarage’ in het vergunningsgebied van de Noord-Pijp in Amsterdam Oud-Zuid om de parkeerdruk te verlagen.

Aanpak draagvlakonderzoek parkeergarage

Voor het onderzoek zijn omwonenden van de parkeergarage benaderd met een vragenlijst die per post is verstuurd. De omwonenden hebben wij ingedeeld in direct en indirect omwonenden. De direct omwonenden bevinden zich in een straal tot een paar honderd meter van de parkeergarage. De indirect omwonenden bevinden zich buiten die straal.

De uitkomsten waren als volgt: driekwart van de ruim 1.400 deelnemende burgers en ondernemers aan dit onderzoek ervaart inderdaad een hoge parkeerdruk. Het plan voor een parkeergarage heeft dan ook een groot draagvlak. Ruim driekwart van de burgers en ondernemers is voorstander van dit plan en geeft aan behoefte te hebben aan goed bereikbare, beschikbare en dichtbijgelegen parkeerplaatsen. De voorkeur gaat dan wel uit naar een traditionele parkeergarage, in verband met het gebruiksgemak, de lagere kosten en het wantrouwen ten aanzien van mechanische parkeergarages. Daarnaast vinden ze dat ze een voorkeursbehandeling moeten krijgen als het gaat om parkeren in de eigen woon-of werkomgeving.

Voorbeelden draagvlakonderzoek

Wij hebben de afgelopen jaren diverse draagvlakonderzoeken uitgevoerd. Zo zijn wij bedreven in draagvlakonderzoek ten behoeve van bijvoorbeeld:

  • de realisatie van parkeergarages
  • de realisatie van vergunningenbeleid
  • de realisatie van (grote) bouwprojecten
  • de realisatie van zonneparken, zie ook voorbeeldcase draagvlakonderzoek zonneparken
  • de (mogelijke) realisatie van windparken.

Wij hebben aangetoond voor ieder onderzoeksvraagstuk een passende oplossing te kunnen vinden. Ons team aan specialisten kan u hierbij voorzien van het juiste advies en de mogelijkheden van onderzoek.

Kunnen wij u van dienst zijn?

Wilt u meer weten over draagvlakonderzoek onze aanpak of wilt u direct een offerte aanvragen? Neem gerust contact op met onze collega Martin Bloem en laat u overtuigen van onze meerwaarde.

U kunt ons ook bereiken via ons contactformulier of u kunt ons bellen op 050 – 711 52 55.

Voorbeeldcases

Hieronder vindt u nog meer voorbeeldprojecten.

Zijn onze onderzoeksoplossingen iets voor u?

Sluiten