Gemeente Alphen aan den Rijn

Draagvlakonderzoek nachtfoodhoreca

Werkvelden
Oplossingen

Wij hebben op verzoek van de gemeenteraad van Alphen aan den Rijn een draagvlakonderzoek uitgevoerd naar de uitbreiding van de openingstijden van de nachtfoodhoreca in het uitgaansgebied. De gemeenteraad wilde graag weten of er bij de horeca interesse is voor de uitbreiding van de openingstijden, of hier draagvlak voor is bij de betrokkenen en in hoeverre er behoefte aan is bij het uitgaanspubliek.

De gemeente Alphen aan den Rijn is meer dan tevreden over de uitkomsten van het draagvlakonderzoek nachtfood-horeca uitgevoerd door onderzoeksbureau Enneus. Het rapport leverde een mooie basis voor de bespreking in de raadscommissie en voorzag in een weerspiegeling van de antwoorden c.q. reacties gegeven door alle onderzoeksgroepen.

Annemarie Langeveld – Teamleider Veiligheid en Inspectie

Aanpak draagvlakonderzoek nachtfoodhoreca

In nauwe samenspraak met de werkgroep vanuit de gemeente Alphen aan den Rijn zijn de onderzoeksdoelgroepen vastgesteld. Per doelgroep een geschikte onderzoeksmethode vastgesteld. Er is gekozen om direct omwonenden, horecaondernemers, overige ondernemers, politie en boa’s, en het uitgaanspubliek te betrekken bij het onderzoek.

Uit het onderzoek blijkt dat er bij het uitgaanspubliek veel behoefte is aan een nachtelijke snack. Er is echter geen draagvlak is bij de direct omwonenden in de buurt. Daarnaast is er weinig interesse bij de foodhoreca om ’s nachts fastfood te verkopen. Deze, en andere uitkomsten, zijn overzichtelijk door ons gerapporteerd en met de werkgroep besproken. De resultaten heeft de burgemeester ter harte genomen. Zij besloot geen ruimte te bieden aan het uitbreiden van de nachtelijke openingstijden van nachtfoodhoreca.

Zie ook: https://www.nu.nl/alphen-aan-den-rijn/5693699/definitief-geen-nachthoreca-in-uitgaansgebied-alphen.html

Kunnen wij u van dienst zijn?

Wilt u meer weten over draagvlakonderzoek onze aanpak of wilt u direct een offerte aanvragen? Neem gerust contact op met onze collega Martin Bloem en laat u overtuigen van onze meerwaarde.

U kunt ons ook bereiken via ons contactformulier of u kunt ons bellen op 050 – 711 52 55.

Voorbeeldcases

Hieronder vindt u nog meer voorbeeldprojecten.

Zijn onze onderzoeksoplossingen iets voor u?

Sluiten