gemeente Noordwijk

Draagvlakonderzoek voor gemeente Noordwijk

Werkvelden
Oplossingen

De gemeente Noordwijk heeft ons, onderzoeksbureau Enneüs, gevraagd onderzoek uit te voeren naar het draagvlak voor betaald parkeren of andere maatregelen met betrekking tot de parkeerregulering in Noordwijk Binnen. Het doel van het onderzoek was niet alleen het onderzoeken van de mate van steun onder de inwoners met betrekking tot betaald parkeren, maar ook om andere mogelijke ideeën en suggesties te verzamelen met betrekking tot de parkeerregulering in de wijk Noordwijk Binnen.

De aanpak van het draagvlakonderzoek

Het draagvlakonderzoek is uitgevoerd onder inwoners van en ondernemers in Noordwijk Binnen. Voor de afstemming aangaande de opzet en uitvoering van het onderzoek is een werkgroep geformeerd waarin betrokkenen van de gemeente Noordwijk en projectleden van Enneüs hebben plaatsgenomen. Binnen de werkgroep is de onderzoeksopzet verder uitgewerkt en is een vragenlijst opgesteld, die per post is verzonden naar de inwoners van Noordwijk. De selectie van de adressen van de huishoudens en ondernemingen per wijk of buurt is verzorgd door de gemeente Noordwijk. Er zijn in totaal 3307 adressen per post aangeschreven, waarbij elk adres één stem had. Een percentage van 41% (1345 huishoudens) heeft deelgenomen aan het onderzoek. De onderzoeksresultaten zijn na afronding door Enneüs verwerkt in een samenvattend onderzoeksrapport. Daarnaast is er ook een factsheet opgeleverd met de belangrijkste onderzoeksresultaten. De resultaten worden door de gemeente Noordwijk gebruikt als input voor besluitvorming in het college.

Kunnen wij u van dienst zijn?

Wilt u meer weten over draagvlakonderzoek, onze aanpak of wilt u direct een offerte aanvragen? Neem gerust contact op met onze collega Martin Bloem en laat u overtuigen van onze meerwaarde.

U kunt ons ook bereiken via ons contactformulier of u kunt ons bellen op 050 – 711 52 55 (kantoor Groningen) of 030 – 20 74 268 (kantoor Utrecht).

Voorbeeldcases

Hieronder vindt u nog meer voorbeeldprojecten.

Zijn onze onderzoeksoplossingen iets voor u?

Sluiten