Milieudefensie

Communicatieonderzoek voor Milieudefensie

Milieudefensie zet zich actief in voor een klimaatrechtvaardig Nederland. Milieudefensie is een onafhankelijke vereniging met meer dan 110.000 leden en donateurs. Zij voeren met haar leden en de brede klimaatbeweging landelijke campagnes voor klimaatrechtvaardigheid. De organisatie ondergaat momenteel een snelle groei en ziet kansen om haar impact uit te breiden en te versterken. Om deze doelstelling te bereiken, onderzoekt de organisatie hoe ze nieuwe doelgroepen kan bereiken en betrekken bij haar werk. Enneüs heeft in samenwerking met masterstudenten van de studie Communicatie- en Informatiewetenschappen aan de Rijksuniversiteit Groningen een communicatieonderzoek uitgevoerd om Milieudefensie hierbij te ondersteunen.

Het verloop van het communicatieonderzoek voor Milieudefensie

Het communicatieonderzoek verliep in verschillende fasen. De studenten bestudeerden de theorie en analyseerden de organisatie, haar context en de huidige communicatiestrategie van Milieudefensie. Vervolgens formuleerden ze adviezen voor de door hen geïdentificeerde communicatieproblemen. De masterstudenten presenteerden hun ideeën en ontwerpen aan diverse medewerkers van Milieudefensie, waarna een boeiend gesprek ontstond tussen de studenten en de organisatie over de gepresenteerde adviezen. Uiteindelijk werd een adviesrapport opgesteld waarin alle aanbevelingen werden gebundeld. De bevindingen van het communicatieonderzoek voor Milieudefensie bieden Milieudefensie de kans om haar communicatiestrategieën beter af te stemmen op de behoeften van haar doelgroep.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Wilt u meer weten over communicatieonderzoek, onze aanpak of wilt u direct een offerte aanvragen? Neem gerust contact op met onze collega Robbert Klein Koerkamp en laat u overtuigen van onze meerwaarde.

U kunt ons ook bereiken via ons contactformulier of u kunt ons bellen op 050 – 711 52 55 (kantoor Groningen) of 030 – 20 74 268 (kantoor Utrecht).

Voorbeeldcases

Hieronder vindt u nog meer voorbeeldprojecten.

Zijn onze onderzoeksoplossingen iets voor u?

Sluiten