Gemeente Pijnacker-Nootdorp

Burgerpeiling VNG Realisatie

Werkvelden
Oplossingen

Wij zijn door de gemeente Pijnacker-Nootdorp gevraagd om de Burgerpeiling van VNG Realisatie uit te voeren. Voor dit onderzoek hebben wij gebruik gemaakt van een verkorte vragenlijst. 

Opzet Burgerpeiling VNG Realisatie

Deze variant van de Burgerpeiling omvat een selectie van vragen uit de standaard Burgerpeiling en is uitsluitend bedoeld voor VSO-gemeenten die in een bestaande omnibus enquête willen aansluiten bij de waarstaatjegemeente.nl.

Voor de uitvoering van het onderzoek hebben wij rekening gehouden met de uitgangspunten zoals deze door VNG Realisatie zijn opgesteld. De vragenlijst is volgens mixed mode methode uitgezet. Dat betekent dat burgers de vragenlijst zowel schriftelijk als online konden invullen.

Wij hebben de uitkomsten gerapporteerd in een overzichtelijk rapport met onder andere een onderzoeksverantwoording, samenvatting van opvallende uitkomsten en een weergave van alle antwoorden in tabellen en grafieken.

Erkend onderzoekspartner van VNG Realisatie

Uw onderzoek is bij ons in goede handen. Wij zijn lid van de MOA en een erkend onderzoekspartner van VNG Realisatie en geselecteerd om Burger- en Ondernemerspeilingen voor gemeenten uit te voeren. Wij werken conform de richtlijnen die door VNG Realisatie zijn opgesteld. Daarnaast is ons kwaliteitsmanagement systeem ISO 27001 gecertificeerd. Dat betekent dat wij voldoen aan een algemene kwaliteitsstandaard (en kwaliteitsbewaking) ten behoeve van het uitvoeren van marktonderzoek.

De afgelopen jaren hebben wij diverse gemeenten geholpen met het uitvoeren van Burgerpeilingen en Ondernemerspeilingen. Dit naar grote tevredenheid van onze klanten. 

Burgerpeiling op maat voor uw gemeente

Naar onze mening is onderzoek per definitie maatwerk. Iedere gemeente heeft eigen doelstellingen, speerpunten en een lokale context waar wij met de opzet van het onderzoek rekening mee zullen houden. Wij zullen voor aanvang van het onderzoek dan ook diverse aandachtspunten met u afstemmen. Denk hierbij aan het toevoegen van eigen maatwerkvragen en welke methoden we toe kunnen passen.

Kunnen wij u van dienst zijn?

Wilt u meer weten over de Burgerpeiling, onze aanpak of wilt u direct een offerte aanvragen? Neem gerust contact op met onze collega Martin Bloem en laat u overtuigen van onze meerwaarde.

U kunt ons ook bereiken via ons contactformulier of u kunt ons bellen op 050 – 711 52 55.

Voorbeeldcases

Hieronder vindt u nog meer voorbeeldprojecten.

Zijn onze onderzoeksoplossingen iets voor u?

Sluiten