De Fryske Marren

Burgerpeiling voor De Fryske Marren

Werkvelden
Oplossingen

De burgerpeiling is een onderzoeksinstrument dat gemeenten helpt bij het monitoren en verder ontwikkelen van het gemeentelijk beleid, door inzicht te verschaffen in de ervaringen en behoeften van inwoners. Enneüs voert de burgerpeiling al jaren uit voor de gemeente De Fryske Marren. Ook dit jaar heeft de gemeente weer aan Enneüs gevraagd om de burgerpeiling voor hen uit te voeren.

Burgerpeiling waar staat je gemeente

Net als bij andere gemeenten waarvoor Enneüs de Burgerpeiling uitvoert, heeft Enneüs de gemeente De Fryske Marren alle ruimte geboden om zoveel mogelijk uit te gaan van haar eigen informatiebehoefte. Daarnaast hebben wij meegedacht over manieren waarop de respons gemaximaliseerd kon worden. Op basis van de informatiebehoeften van de gemeente zijn onderwerpen die specifiek voor De Fryske Marren interessant zijn, toegevoegd aan de vragenlijst. Daarnaast zijn dit jaar verdiepende interviews uitgevoerd om extra inzicht te krijgen in de beleving en behoeften van de inwoners van gemeente De Fryske Marren. Het onderzoek is gerapporteerd in een overzichtelijk onderzoeksrapport met daarin de nodige conclusies en aanbevelingen. Over de onderzoeksresultaten wordt gerapporteerd op Waarstaatjegemeente.nl De gemeente gaat met deze resultaten aan de slag om diverse verbeteradviezen door te voeren.

Hoe kunnen wij u van dienst zijn?

Wilt u meer weten over onze onderzoeksaanpak, of wilt u direct een offerte aanvragen? Neem gerust contact op met onze collega Martin Bloem en laat u overtuigen van onze meerwaarde. U kunt ons ook bereiken via ons contactformulier of u kunt met ons onderzoeksbureau bellen op 050 71 15 255 (locatie Groningen) of 030 – 20 74 268 (locatie Utrecht).

Voorbeeldcases

Hieronder vindt u nog meer voorbeeldprojecten.

Zijn onze onderzoeksoplossingen iets voor u?

Sluiten