Caparis dankzij uitgebreid onderzoek aan de slag met imago

In het voorjaar en de zomer van 2018 heeft Enneüs in opdracht van Caparis een onderzoek uitgevoerd naar het imago van Caparis. De stakeholders in het onderzoek bestaan uit gemeenten, verschillende soorten organisaties (klanten), externe (samenwerkings)partners, huidige medewerkers en de inwoners van de gemeenten in de regio Zuidoost-Friesland. Caparis heeft op haar eigen website een nieuwsbericht over het onderzoek gepubliceerd. Daar kunnen ook de onderzoeksrapporten worden geraadpleegd.

“Met de geconstateerde verbeterpunten van Enneüs kunnen we onze dienstverlening en interne bedrijfsvoering verder verbeteren.” – directeur Alex Bonnema

“We mogen trots zijn op de resultaten van dit onderzoek, we staan er hartstikke goed op”, aldus directeur Alex Bonnema. “De sociale werkvoorziening in Nederland en ook in onze regio staat onder druk. Dit onderzoek laat zien dat Caparis haar werk naar tevredenheid uitvoert. Met de geconstateerde verbeterpunten kunnen we onze dienstverlening en interne bedrijfsvoering verder verbeteren”. De Leeuwarder Courant heeft naar aanleiding van het imago-onderzoek directeur Alex Bonnema geïnterviewd. In het artikel legt Bonnema onder meer uit hoe de verschillende stakeholders naar Caparis kijken. Zo blijkt uit het onderzoek dat de eigenaren van Caparis (de gemeenten) negatiever zijn over het imago van Caparis dan andere stakeholders. Kortom, genoeg input voor de organisatie om mee aan de slag te gaan.